Названі переможці премії «Золотий глобус». На церемонії показали виступ Зеленського

Голлівудська асоціація іноземної преси ввечері 10 січня оголосила лауреатів 80-ї премії «Золотий глобус». Під час церемонії нагородження організатори показали виступ президента України Володимира Зеленського.

У номінації «Найкращий драматичний фільм» переміг «Фабельмани». Автор картини Стівен Спілберг був названий найкращим режисером. Найкращою комедією стала стрічка «Банші Інішерина», а її режисер Мартін Макдона був нагороджений за найкращий сценарій.

Найкращим анімаційним фільмом визнали «Піноккіо» Гільєрмо дель Торо. Нагороду за «Найкращий драматичний серіал» отримав «Дім дракона», а найкращим мінісеріалом став «Білий лотос».

Читайте також: Безтурботні канікули не гарантовано: Пасхалки та відсилки у «Білому лотосі»

Найкращими акторами у драматичному фільмі були визнані Кейт Бланшетт («Тар») і Остін Батлер («Елвіс»), а в комедійній стрічці — Мішель Йео («Усе завжди і водночас») та Колін Фаррелл («Банші Інішеріна»). Повний список переможців можна переглянути тут.

Індійський фільм RRR, який знімали на території Маріїнського палацу в Києві, отримав нагороду за найкращу оригінальну пісню.

Президента України під час церемонії нагородження представив актор Шон Пенн. «Війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється, і вже зрозуміло, хто переможе», — сказав Зеленський. Він нагадав, що премія «Золотий глобус» була започаткована у 1944 році, ще до закінчення Другої світової війни. «Третьої світової не буде, — сказав глядачам церемонії український президент. — Це не трилогія».

Минулого року навколо премії розгорівся скандал: Голлівудську асоціацію іноземної преси, яка обирає переможців, звинуватили у корупції. Як з’ясували журналісти, члени журі отримували непомірно великі гонорари, а на вибір номінантів впливало особисте ставлення. Тоді від співпраці з асоціацію відмовився Netflix, а актор Том Круз повернув статуетки премії.


На знімку: Акторка Дженніфер Кулідж, яка зіграла у «Білому лотосі», — він був визнаний найкращим мінісеріалом. Фото: Frederic J. Brown / AFP

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів