На Берлінале покажуть одразу чотири українські фільми

До програми 73-го Берлінського міжнародного кінофестивалю увійшли чотири українські стрічки. Це фільми Тоні Ноябрьової, Аліси Коваленко, Романа Любого та Надії Парфан.

Повнометражний ігровий фільм «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової покажуть у конкурсній секції Panorama, яка збирає стрічки з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом. «Ти мене любиш?» — це історія дорослішання, що розгортається напередодні падіння Радянського Союзу. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Головні ролі виконали Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила і Максим Михайличенко.

У конкурсній секції Generation, присвяченій стрічкам про дітей та підлітків, представлять документальний фільм Аліси Коваленко «Ми не згаснемо». Він розповідає про дорослішання підлітків зі сходу України на тлі війни та їх надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір. Картина створена у копродукції України, Франції, Польщі і США.

У програмі Panorama Dokumente покажуть документальний фільм «Залізні метелики» Романа Любого. Картина досліджує обставини збиття літака MH17 на Донбасі, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на злочин. Стрічка поєднує документальні кадри з сучасним театром і анімацією.

Короткометражна картина «Це побачення» Надії Парфан увійшла до конкурсної програми Berlinale Shorts. Робота являє собою зняту одним кадром історію про Київ, війну і життя, що не припиняється у всіх його проявах. Фільм є першим проєктом власного виробництва онлайн-кінотеатру Takflix, де він вийде після показу на Берлінале.

Цього року Берлінський кінофестиваль проходитиме з 16 до 26 лютого. Президенткою міжнародного журі стала американська акторка Крістен Стюарт. Така кількість вітчизняних картин буде представлена на фестивалі вперше.

Нове та Найкраще

6 191

651

581
928
Більше матеріалів