Meta може дозволити публікацію фото з жіночими сосками в Facebook та Instagram

Наглядова рада компанії Meta закликала переглянути правила, які забороняють поширення контенту із зображенням оголених жіночих грудей у соціальних мережах Facebook та Instagram. Про це пише The Guardian.

У рішенні від 17 січня наглядова рада, куди входять вчені, політики й журналісти, рекомендувала компанії змінити стандарт спільноти щодо оголеного тіла та сексуальної активності дорослих і визначити чіткі критерії. Рада зазначила, що політика Meta базується на бінарному погляді на стать і розрізненні між чоловічим та жіночим тілом. Це робить правила щодо оголення сосків незрозумілими, коли йдеться про інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів.

Дивіться також: Груди, вперед! Свобода від бюстгальтера очима художників

Рішення ухвалили після того, як Meta видалила два пости з інстаграм-акаунту американської трансгендерної небінарної пари: користувачі збирали гроші на операцію, позуючи топлес, але з прикритими сосками. Пара оскаржила рішення, і зрештою Meta відновила дописи.

Представник компанії заявив, що вони вітають рішення ради у цій справі. Meta має 60 днів, аби дати публічну відповідь на рекомендації наглядової ради.

В останні роки Facebook критикували за надмірну сексуалізацію грудей. Кампанія #FreetheNipple набула популярності у 2013-му, коли соцмережа видалила фрагменти з однойменного документального фільму режисерки Ліни Еско. Картина розповідала про рух, що вимагав дозволити жінкам з’являтися топлес на публіці — нарівні з чоловіками.

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів