Netflix розкритикували за використання штучного інтелекту в аніме замість найму художників

Користувачі соціальних мереж розкритикували стримінговий сервіс Netflix за аніме, створене з використанням штучного інтелекту. Про це пише Mashable.

Минулого тижня японський філіал Netflix випустив короткометражку «Пес і хлопчик» (The Dog & The Boy). Це трихвилинне науково-фантастичне аніме про хлопчика, що йде на війну, тоді як собака-робот чекає на його повернення.

Фонові зображення створили за допомогою генератора штучного інтелекту — він обробляв намальований людиною вручну макет. Ім’я ілюстратора, який є автором макета, у титрах не вказали. Натомість він позначений просто як «людина».

Netflix пояснив використання технології тим, що це експериментальна спроба допомогти індустрії аніме, яка нібито відчуває нестачу робочої сили. Реакція на цей допис у твіттері була переважно негативною. Деякі користувачі зауважили, що в індустрії вистачає кваліфікованих аніматорів, але вони просто потребують кращої оплати праці. Інші звинуватили стримінгову платформу у використанні штучного інтелекту, щоб не платити митцям.

«Спочатку прихильники штучного інтелекту колективно висміювали художників, говорячи, що ця нова технологія змусить нас втратити роботу. Тепер велика корпорація співає прямо протилежне в очевидній спробі пом’якшити реакцію у відповідь, яка, як вони знають, наближається», — написав ілюстратор Kitenshii.

Нове та Найкраще

6 727

856

722
1 118
Більше матеріалів