Теннессі став першим штатом, де заборонили публічні дрег-шоу

В американському штаті Теннессі дрег-шоу можна буде проводити лише за зачиненими дверима і без неповнолітніх у приміщенні. Відповідний законопроєкт підписав губернатор-республіканець Білл Лі. Це перший штат, де запровадили подібні обмеження, пише The New York Times.

Закон набуде чинності влітку цього року. Він обмежує виступи так званих «кабаре для дорослих», у яких беруть участь топлес-танцівники, стриптизери або, як сказано в законопроєкті, «імітатори чоловіків і жінок». Порушникам загрожуватиме кримінальна відповідальність.

Читайте також: Під прикриттям: Секретна історія кросдресерів

Нещодавно губернатор штату описав дрег-шоу як «сексуальні розваги перед дітьми». Критики чиновника знайшли його стару фотографію зі шкільного альбому, де він перевдягнений у жінку, і попросили прокоментувати це. Керівник штату назвав таке порівняння безглуздим.

Американська спілка захисту громадянських свобод (A.C.L.U.) заявила, що не вірить, що закон дійсно заборонить дрег-виступи у штаті. За словами активістів, формулювання в тексті закону охоплює лише непристойний сексуальний або насильницький контент, який не має художньої цінності. Дрег-шоу під цю категорію не підпадають та захищені Першою поправкою до Конституції США, додали у спілці. Там обіцяють оскаржувати будь-яке застосування закону проти дрег-виконавців і представників ЛГБТ-спільноти.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів