Ексколеги художника Тома Сакса звинуватили його у непристойній поведінці на робочому місці

Колишні співробітники сучасного американського художника Тома Сакса звинуватили митця у створенні «дестабілізуючої та страшної» атмосфери в його робочій студії. Про це написало видання Curbed, більшість співрозмовників якого погодилися говорити на умовах анонімності через страх помсти.

Ексколеги художника стверджують, що Сакс неодноразово робив недоречні коментарі щодо статі та зовнішнього вигляду працівників, кидав у них різні предмети, називав сховище в підвалі «кімнатою для зґвалтувань», ходив по студії у спідній білизні та обзивав співробітників «аутистами», «відсталими» й «с*ками».

«Це виглядало так, ніби він робить усе можливе, щоб посіяти дискомфорт і показати, ніби він геній, — розповів один із колишніх керівників студії. — Багато людей знають про його жорстокість, але мистецький світ такий крихітний, і всім просто наплювати».

На матеріал уже відреагувала компанія Nike, з якою Сакс давно співпрацює. Там заявили, що «глибоко стурбовані дуже серйозними звинуваченнями» й контактують із художником і студією для кращого розуміння ситуації. Сам митець поки ніяк не коментував звинувачення.

Том Сакс найбільш відомий своїми саморобними скульптурами. Його улюбленим терміном є «бриколаж», що означає мистецтво створення об’єктів із підручних матеріалів. Роботи митця зберігаються у провідних музеях світу.


Фото: Том Сакс у 2021 році / Christian Charisius / dpa / Picture-Alliance via AFP

французький аналог методу DIY — do it yourself, «зроби сам»

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів