Берлінському стилісту хочуть заборонити фотографуватися в ліфті на підтримку України

Берлінський стиліст і дизайнер Франк Вільде увесь рік від початку вторгнення фотографується у ліфті в українських образах та викладає знімки в інстаграм. Нещодавно чоловік отримав лист від адміністрації будинку із вимогою перестати робити ліфтолуки, про що розповів журналістам ТСН.

Хтось із сусідів Франка поскаржився, що той проводить у ліфті фото- та відеозйомку. Адміністрація погрожує чоловіку судом, якщо він не припинить це робити. Стиліст живе у будинку вже понад десять років і каже, що ніколи не блокував роботу ліфта, не отримував скарг і не сварився з сусідами.

Коли Вільде звернувся до адміністрації, йому не стали нічого пояснювати. «Мені сказали: „Знати нічого не знаю, я вам забороняю“, — переповідає розмову Франк. — Я кажу: „Пробачте, я не думаю, що маєте право мені забороняти“. А мені такі: „Так, я можу заборонити і вже забороняю“». Чоловік звернувся до адвоката, але сподівається не доводити конфлікт до суду.

Франку Вільде 59 років, він відкритий гей. Перше тематичне фото у ліфті чоловік зробив ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 22 лютого. Тоді він одягнув чорну паперову маску з обличчям Путіна, шкіряний плащ та взяв довгий ніж у крові. Наступного дня для селфі Вільде вбрався у синю сорочку в лелітках із жовтими квітами. Коли ж вторгнення таки почалося, Франк вирішив перетворити цю ідею на своєрідний маніфест на підтримку України і продовжив фотографуватися: з українським прапором, у синьо-жовтих кольорах, із квітами, в панамці, як у соліста Kalush, та в інших образах, що відсилають саме до України. Вільде розповідав, що на початку вторгнення також волонтерив на берлінському вокзалі, зустрічаючи прибулих українців.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів