Netflix продовжив програму підтримки українського кіно: ось що вона пропонує

Українська кіноакадемія та програма ЄС House of Europe оголосили про продовження співпраці з Netflix, започаткованої минулого року. Метою програми є допомога українським професіоналам у кіно- та телеіндустрії, які потерпають від війни.

Ініціативу підтримує Netflix Fund for Creative Equity, що пропонує українським митцям фінансову допомогу у створенні нових робіт та сприяння в постпродукції вже наявних проєктів. Цього року залучать двох нових партнерів — організацію European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) та New York Film Academy, вони нададуть додатковий доступ до навчання для сотень професіоналів.

Цьогорічна програма передбачає:

додаткові 100 стипендій для професіоналів усіх рівнів. Митці, які відповідають вимогам, можуть подавати заявки до 18 квітня;

серію онлайн-майстер-класів для продюсерів та лінійних продюсерів. Вони створені експертами EAVE і адаптовані до української аудіовізуальної індустрії. Подати заявки можна буде через сайт House of Europe наприкінці квітня;

нову програму підтримки Української кіноакадемії для обраних проєктів. Вона включає гранти у $10 тисяч на постпродукцію для українських художніх і документальних фільмів, а також дводенний воркшоп з цифрового постпродакшну від New York Film Academy. Деталі оприлюднять пізніше.

Торік за допомогою таких програм 100 професіоналів здобули стипендії, понад 400 митцям був наданий доступ до онлайн-навчання, а 48 команд із двох осіб отримали гранти на розробку сценаріїв та провели онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. Дев’ять із цих проєктів уже мають іноземних партнерів та співпродюсерів, ще чотири — іноземне фінансування, а один удостоївся нагороди «Найкращий проєкт» під час копітчингу Series Mania. Також багато проєктів обрали для презентацій на провідних кінофестивалях світу.

Українська кіноакадемія була заснована у 2016 році для підтримки й розвитку сучасного українського кіно. House of Europe — програма Європейського союзу, створена з метою сприяти професійному і творчому обміну між українцями та їхніми колегами у країнах ЄС.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 184

651

581
928
Більше матеріалів