Netflix запустив дві грантові програми для українських кінотворців

Українська кіноакадемія та House of Europe оголосили про початок співпраці з Netflix — вони запустили дві ініціативи для підтримки кінематографістів, які постраждали або були вимушені переїхати через війну.

Програма Української кіноакадемії передбачає 48 грантів на розробку сценаріїв по $15 тисяч кожен для команд із двох осіб (сценариста і продюсера), а також онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. Подати заявку можна тут.

Програма House of Europe забезпечить 100 стипендій по €1 тисячі для творців усіх рівнів; навчання з кіновиробництва, постпродакшну й пітчингу від Netflix для творців початкового та середнього рівнів. Зареєструватися на участь можна тут.

Дедлайн подачі заявок — 18 серпня 2022 року. Фінансування ініціатив підтримує Netflix Fund for Creative Equity: метою цього глобального фонду є створення можливостей для людей із недостатньо представлених або маргіналізованих спільнот.

Українська кіноакадемія, що являє собою об’єднання експертів, була заснована у 2016 році для підтримки й розвитку сучасного українського кіно. House of Europe — програма Європейського союзу, створена з метою підтримки професійного і творчого обміну між українцями та їхніми колегами у країнах ЄС. Проєкт фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа і роботі з молоддю.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів