Midjourney закрила безкоштовний доступ до програми через зловживання

Незалежна дослідницька лабораторія Midjourney закрила доступ до безкоштовної версії однойменної програми, посилаючись на «надзвичайний попит і зловживання». Про це повідомив засновник компанії Девід Гольц, пише The Verge.

«Через поєднання надзвичайного попиту та зловживань пробними версіями ми тимчасово відключаємо їх, доки не удосконалимо систему», — зазначив Гольц. Користувачі створювали одноразові акаунти для отримання безкоштовних зображень, що спричинило навантаження на Midjourney для платних юзерів, пояснив він.

Засновник сервісу спростував інформацію, що рішення пов’язано зі згенерованими програмою зображеннями арешту Дональда Трампа та папи римського в пуховику, які стали вірусними у березні. Для цих картинок, додав він, використали 5-у модель Midjourney, яка доступна лише в платній версії.

Фейкові зображення арешту Трампа створив британський журналіст-розслідувач і засновник сайту Bellingcat Еліот Гіґґінс. Багато користувачів прийняли їх за реальні фотографії. Згодом журналісту заборонили доступ до Midjourney.

Автором згенерованих зображень понтифіка був будівельник Пабло Ксав’єр із Чикаго. Спочатку він опублікував їх у фейсбук-групі AI Art Universe, а потім на Reddit, після чого вони завірусилися в мережі. «Я був вражений, — зізнався користувач. — Я не хотів, щоб це так вибухнуло».

Нещодавно понад тисячу експертів у галузі штучного інтелекту оприлюднили відкритий лист із закликом призупинити розробку потужних систем ШІ, посилаючись на значні ризики для людства.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів