Adobe створила власний генератор зображень — його інтегрують у Photoshop та інші програми

Компанія Adobe у березні представила генератор зображень на основі штучного інтелекту під назвою Adobe Firefly. Наразі доступна бета-версія сервісу, з часом його планують інтегрувати у програми Photoshop, Illustrator і Premiere Pro.

Один із інструментів Firefly працює як DALL-E або Midjourney, дозволяючи генерувати зображення у відповідь на текстовий запит, а інший — створює стилізований текст. На відміну від конкурентів Firefly має вбудовані опції для художніх стилів, освітлення та співвідношення сторін — ці ефекти можна застосовувати до вже згенерованого зображення. Інструмент текстових функцій теж має вбудовані параметри для розміру ефекту та кольору фону.

Згодом Adobe планує включити ці інструменти до своїх програм. Так, у Photoshop може з’явитися функція навчання системи на роботах автора, аби програма генерувала вміст у його стилі; Illustrator зможе генерувати векторні варіації на мальованих ескізах; Premiere Pro дозволить змінити колір і стиль зображення та додати фонову музику за допомогою підказки.

Головна відмінність Firefly від аналогів у тому, що систему навчають лише на ліцензованому контенті зі стокової бібліотеки Adobe, а не на випадкових творах митців із мережі. Компанія навіть готова платити авторам, які нададуть свої зображення для навчання нейромережі. «Ми хочемо, аби Firefly реалізував силу генеративного штучного інтелекту та розширив людську творчість та інтелект, не замінюючи красу і силу людської уяви», — кажуть у компанії.

У березні незалежна дослідницька лабораторія Midjourney закрила доступ до безкоштовної версії програми через «надзвичайний попит і зловживання».

Нове та Найкраще

6 040

591

547
883
Більше матеріалів