Музей Рембрандта робитиме відвідувачам тату з його гравюрами

Будинок-музей Рембрандта в Амстердамі влітку запропонує відвідувачам нову послугу — зробити татуювання у вигляді персонажів гравюр нідерландського художника XVII століття. Метою проєкту є залучення молодої аудиторії до музею, що нещодавно відкрився після ремонту, пише The Guardian.

Тимчасова тату-студія при музеї працюватиме лише з 19 до 25 червня. Малюнки робитимуть чотири запрошених майстри з місцевої студії Schiffmacher & Veldhoen. Вартість татуювань, навіяних гравюрами та автопортретами митця, варіюватиметься від €100 до €250. Переглянути їх можна на сайті установи.

«Амстердамське татуювання стало такою собі формою паломництва, — каже майстер Хенк Шиффмахер. — Спочатку люди з-за кордону хотіли набити герб міста у вигляді трьох хрестів, а потім поступово почали просити маленького Рембрандта або його будинок, що є одним із найвідоміших у Амстердамі».

Музей Рембрандта розташований у старій частині міста в будівлі XVII століття. Вона знаходиться поруч із площею, що носить ім’я художника і на якій встановлено монумент на його честь. Майстерню митця на другому поверсі відновили і привели до первинного вигляду. На третьому поверсі були майстерні учнів Рембрандта.

Торік Державний музей в Амстердамі виклав на своєму сайті фотографію картини Рембрандта «Нічна варта» у надвисокій роздільній здатності.


На обкладинці: Будинок-музей Рембрандта. Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 200

654

583
937
Більше матеріалів