Рекламу з «Давидом» у метро Глазго змінили через оголене тіло

Італійський ресторан у шотландському місті Глазго був змушений змінити свою рекламу зі скульптурою «Давид» авторства Мікеланджело після того, як рекламний оператор заблокував її через оголене тіло статуї. Про це пише ArtNews.

Реклама стосувалася ресторану Barolo у центрі Глазго, який входить до групи закладів DRG. На плакаті був Давид зі шматком піци. Але фірма, що керує рекламними площами підземки, відхилила зображення. У DRG були здивовані таким рішенням. «Це всесвітньо визнаний твір мистецтва, — каже директор компанії Маріо Гіцці. — Зараз уже не 1500-ті роки, а 2023-й. Невже жителі Глазго перейматимуться через оголену статую?»

Потім плакат переробили, помістивши наклейки з італійським прапором на промежину Давида. Однак і цей варіант не сподобався оператору. Зрештою зображення довелося обрізати — у фінальній версії статую показали до талії.

«Давид», створений Мікеланджело на початку XVI століття, є одним із найвідоміших творів в історії мистецтва. Він зображує біблійного персонажа Давида, який переміг Голіафа.

У березні директорку школи у штаті Флорида змусили піти у відставку через скандал навколо «Давида». Тоді галерея Флорентійської академії мистецтв, де зберігається робота, запросила жінку особисто побачити скульптуру.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
935
Більше матеріалів