Італійська галерея влаштувала візит американки, яку звільнили зі школи через статую Давида

У березні директорку школи у штаті Флорида змусили піти у відставку через скандал навколо статуї «Давид» Мікеланджело. Тоді галерея Флорентійської академії мистецтв, де зберігається робота, запросила жінку відвідати заклад та особисто побачити скульптуру. Візит відбувся через місяць після звільнення, пише Artnet.

Скандал виник після того, як рада класичної школи Таллахассі змусила піти у відставку директорку Хоуп Карраскіллу. Приводом стала скарга від батьків на урок з історії мистецтва, де шестикласникам показали фото оголеної статуї Давида та репродукції картин «Створення Адама» Мікеланджело й «Народження Венери» Боттічеллі. Один із батьків назвав роботи порнографією.

У відповідь на інцидент департамент освіти Флориди став на захист директорки, а керівниця флорентійської галереї Сесілія Холлберг запросила учнів та вчителів школи відвідати музей. Ініціативу підтримав і мер Флоренції Даріо Нарделла. «Приймати мистецтво за порнографію просто смішно», — заявив він тоді.

28 квітня колишня директорка відвідала Флоренцію разом із чоловіком та двома дітьми. «Найбільше мене вразило те, що вся ця галерея побудована для нього. Вона прекрасна і нагадує церкву», — сказала після візиту Карраскілла.

«Я була рада особисто представити їй скульптуру Давида, яка не має нічого спільного з порнографією, — зазначила очільниця галереї. — Цей шедевр є релігійним символом чистоти й невинності, перемоги добра над злом». Окрім візиту до галереї Караскілла також зустрілася з мером Флоренції.

Статуя «Давид», створена Мікеланджело на початку XVI століття, є одним із найвідоміших творів в історії мистецтва. Вона зображує біблійного персонажа Давида, який переміг Голіафа.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів