У США директорку школи звільнили за показ учням статуї «Давид». Батьки поскаржилися на порнографію

Директорка школи у штаті Флорида була змушена звільнитися після скарги батьків на те, що їхнім дітям на уроці показували порнографічні зображення. Йдеться про заняття з історії мистецтва, на якому шестикласники вивчали твори епохи Ренесансу, зокрема статую «Давид» Мікеланджело. Галерея Флорентійської академії мистецтв, де зберігається робота, запросила до себе вчителів і учнів школи, пише BBC.

Скандал виник після того, як рада класичної школи Таллахассі змусила піти у відставку директорку Хоуп Карраскіллу. Приводом для цього стало звернення від трьох батьків: ті поскаржилися на урок, на якому дітям показали фотографії оголеної мармурової статуї Давида, а також репродукції картин «Створення Адама» Мікеланджело й «Народження Венери» Боттічеллі, де зображені оголені тіла. Один із батьків назвав роботи порнографією. Двом іншим не сподобалося, що школа не попередила їх про показ подібних матеріалів до уроку.

У відповідь на інцидент керівниця галереї у Флоренції Сесілія Холлберг звернулася до школи із запрошенням відвідати музей, де зберігається оригінал статуї. За її словами, директорка навчального закладу заслуговує на винагороду, а не на покарання. «Варто розділяти наготу та порнографію, — каже Холлберг. — Нічого порнографічного чи агресивного в Давиді немає. Він юнак, пастух, який, як описано в Біблії, не мав гідного одягу, але прагнув захистити свій народ».

Мер Флоренції Даріо Нарделла також запросив до міста викладача, чий урок спричинив скандал. «Приймати мистецтво за порнографію просто смішно», — написав він у твіттері.

Статуя «Давид», створена Мікеланджело на початку XVI століття, є одним із найвідоміших творів в історії мистецтва. Вона зображує біблійного персонажа Давида, який переміг Голіафа.

У штаті Флорида з минулого року діє закон, що забороняє сексуальну освіту та обговорення питань гендерної ідентичності у школі до четвертого класу. Вчителям, які порушили закон, загрожує позбавлення ліцензії на викладання.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів