Uniqlo в Берліні запустив колаборацію з українськими художницями

Європейська філія японського бренду Uniqlo запустила колаборацію з українськими художницями. Футболки з їхніми принтами можна придбати у берлінському магазині бренду за адресою Тауенцієнштрассе, 7B/c.

У проєкті взяли участь чотири українські мисткині, які нині перебувають у Німеччині: Зіна Ісупова, Вікі Берг, Сомарі Пташка та Анастасія Пасічник. «Uniqlo в Берліні звернувся до організації Ukrainian Cultural Community, а в них були портфоліо українців, що зараз перебувають у Німеччині», — розповіла Bird in Flight Зіна Ісупова.

Для проєкту вона надала серію яскравих колажів, які фіксують повсякденні предмети. «Деякі об’єкти привертають мою увагу, тому що вони здаються неймовірно простими, — пояснює мисткиня. — Я виділяю їх із навколишнього середовища та викладаю на папір. Це створює портрети об’єктів, котрі підкреслюють їхню приховану красу».

Zina Isupova sponges
Zina Isupova-tools
Zina Isupova-paper
Zina Isupova-books

Колаборація є частиною проєкту Uniqlo під назвою UTme. Він дозволяє друкувати футболки з принтами прямо у магазині. Раніше подібну колаборацію Uniqlo робив із японськими художниками, що мешкають у німецькій столиці.

Проєкт Ukrainian Cultural Community був ініційований у Берліні у квітні 2022 року художницею Анастасією Пасічник. Він має на меті надати українським митцям можливість творити і виставляти свої роботи на майданчиках Європи. За цей час команда проєкту організувала низку виставок, концертів, майстер-класів, лекцій, аукціонів і фестивалів.


Зображення: Зіна Ісупова

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів