У Photoshop додали нову функцію — вона змінює зображення через текстові підказки

Компанія Adobe запровадила у програму Photoshop нову функцію, яка працює на основі представленого раніше генератора зображень Firefly. Поки інструмент є лише в бета-версії програми, повідомили в компанії.

Нова функція називається Generative Fill («Генеративна заливка»). Вона дозволяє за кілька секунд змінювати зображення через текстовий запит. Наприклад, можна перетворити вертикальний знімок на горизонтальний, додавати та видаляти об’єкти, змінювати погоду, фон і форму предметів тощо — з урахуванням перспективи, освітлення та стилю зображення.

Нова функція вже доступна у бета-версії Photoshop для підписників Creative Cloud, загальнодоступною вона стане у другій половині року. «Експериментуйте з нестандартними ідеями, створюйте різні концепції та додавайте безмежні варіації так швидко, як ви можете вводити текст», — зазначають у компанії.

У березні Adobe представила Firefly — власний генератор зображень на основі ШІ. Головна його відмінність від аналогів у тому, що систему навчають на ліцензованому контенті зі стокової бібліотеки Adobe, а не на випадкових творах митців із мережі. Окрім Photoshop інструменти Firefly також додадуть до інших програм компанії — Illustrator і Premiere Pro.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів