Британська пара витратила £200 тисяч на демонтаж муралу Бенксі

Подружжя з англійського міста Лоустофт було змушене заплатити 200 тисяч фунтів стерлінгів за демонтаж стіни їхнього будинку з графіті Бенксі. Про це пише ArtNet.

Мурал із 6-метровою чайкою з’явився на помешканні Гаррі та Гокін Куттс у серпні 2021 року. Він був частиною серії графіті Бенксі під назвою Great British Spraycation («Велике британське обприскування»).

Робота підвищила вартість нерухомості, але принесла багато клопоту її власникам. Міська рада Лоустофта попередила подружжя, що для збереження туристичної пам’ятки воно повинно щорічно сплачувати £40 тисяч. Відтоді мурал кілька разів намагалися пошкодити, через що Куттсам довелося найняти нічного сторожа.

Зрештою влада міста визнала, що подружжя має право вилучити роботу зі своєї власності. Минулого місяця Куттси найняли будівельну фірму для демонтажу стіни вагою 22 тонни. Вартість робіт, які завершили цього тижня, склала £200 тисяч. Тепер пара планує продати мурал для компенсації видатків, пообіцявши замінити його копією.

У травні в Ірпені на Київщині демонтували стіну з графіті Бенксі зі зруйнованого будинку, розмістивши її для огляду в новому місці.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів