Виробництво фільму «Барбі» спричинило глобальний дефіцит рожевої фарби

Майбутній фільм «Барбі» під час виробництва вимагав стільки рожевої фарби, що це призвело до її дефіциту на складах однієї великої компанії, пише The Guardian.

Режисерка Ґрета Ґервіґ і художниця-постановниця Сара Ґрінвуд розповіли про будівництво Барбіленду. Це вигаданий світ ляльок, майже всі елементи якого мали бути рожевого кольору — зокрема, «будинок мрії», дороги та ліхтарні стовпи у натуральну величину тощо.

«Я хотіла, аби рожевий був дуже яскравим і щоб він був буквально всюди», — сказала Ґервіґ виданню Architectural Digest. Таким чином вона прагнула передати «дитячу» атмосферу і нагадати собі, «за що любила Барбі, коли була дівчинкою».

Читайте також: Рожевий — хіт сезону: Як у в’язницях експериментували із заспокійливим кольором

Однак, за словами художниці-постановниці, під час виробництва стрічки виник дефіцит флуоресцентного відтінку рожевої фарби Rosco. Цю інформацію підтвердив і сам виробник фарб. «У нас був дефіцит, але ми дали їм усе, що змогли», — заявила Лорен Прауд, віцепрезидентка з глобального маркетингу компанії Rosco. Вона додала, що виробництво фільму збіглося з проблемами в ланцюзі поставок під час пандемії COVID-19, а також з екстремальною погодою в Техасі на початку 2021-го і це також вплинуло на виробництво фарби.

Зйомки «Барбі» проходили у березні—липні 2022 року на кіностудії Warner Bros Studios Leavesden у Великій Британії. Роль Барбі виконала Марґо Роббі, а Кена зіграв Раян Ґослінґ. Також у фільмі знялися Вілл Феррелл, Симу Лю, Дуа Ліпа, Гелен Міррен, Америка Феррера та інші. У світовий прокат картина вийде 21 липня.

Нове та Найкраще

6 204

659

583
940
Більше матеріалів