У Києві проведуть перший український квір-кінофестиваль — оголосили програму

Кінофестиваль Sunny Bunny («Сонячний зайчик»), що виріс із однойменної квір-програми фестивалю «Молодість», відбудеться в Києві з 22 по 28 червня. Основними локаціями стануть кінотеатри «Жовтень» і КІNО42. Загалом покажуть понад 60 фільмів ЛҐБТКІА+ тематики. Організатори оголосили першу частину програми — конкурс ігрових повнометражних фільмів і дві позаконкурсні секції.

У повнометражній секції міжнародного конкурсу представлені 11 стрічок:

«Небайдужий громадянин», режисер Ідан Хаґуель (Ізраїль, 2022);
«Дрифтер», Ганнес Гірш (Німеччина, 2023);
«Згідно з протоколами», Фабіо Леал (Бразилія, 2022);
«Шавка», Вук Лунгулов-Клотц (США, 2023);
«Моя порожнеча і я», Адріан Сільвестре (Іспанія, 2022);
«Нептун Фрост», Анісія Узейман, Сол Вільямс (Руанда, Франція, Канада, США, 2021);
«Чи ж порівнять тебе із літнім днем?», Мохаммад Шавкі Гассан (Єгипет, Ліван, Німеччина, 2022);
«Срібний серпанок», Саша Полак (Нідерланди, Сполучене Королівство, 2023);
«Така невимушена», Крістофер Зандлер, (Швеція, Норвегія, 2022);
«Синій каптан», Марʼям Тузані (Франція, Марокко, Бельгія, Данія, 2022);
«Вовк і пес», Клаудія Варежау (Португалія, Франція, 2022).

До позаконкурсної програми New Colors увійшли 9 фільмів, що були учасниками й переможцями різних міжнародних фестивалів. Серед них «Три ночі на тиждень» Флорана Ґуелу (картина-відкриття «Тижня критики» на Венеційському кінофестивалі 2022 року), «Всі кольори на світі — між чорним і білим» Бабатунде Апалово (переможець премії Teddy на цьогорічному Берлінале), «Кістки та імена» Фабіана Штумма (переможець Compass-Perspektive-Award цьогорічного Берлінале), «Айсмаєр» Девіда Ваґнера (Гран-прі «Тижня критики» на Венеційському кінофестивалі 2022 року), «Медуза Делюкс» Томаса Гардімана (Премія британського незалежного кіно).

У документальній програмі покажуть канадську стрічку «У пошуках Аґнес» режисера Чейза Джойнта, картини «Війна Міґеля» Еліани Рагеб (премія Teddy на Берлінале-2021), «Бог має СНІД» Фабіу Леала та Ґуставо Вінаґре, «На моє ім’я» Ніколо Басетті, «З любов’ю, Гайсміт» Еви Вітії та «Тяжка праця» Туве Пілс.

Айдентику фестивалю розробила агенція Hexagon. «Вона про закріплення ЛҐБТКІА+ спільноти в соціумі та про нагадування, що ці люди поруч, вони воюють і мають право на захищеність та справедливе ставлення з боку інституцій і суспільства», — пояснюють організатори. Логотипом став спрощений знак із маскотом у вигляді зайчика, якому додали пару.

Нове та Найкраще

8 153

962

790
1 223
Більше матеріалів