Індієць записав найдовшу пісню в історії — вона триває 138 годин

Індійський письменник, мотиваційний спікер і музикант Джагадіш Піллаї записав найдовшу пісню в історії, повідомили на сайті Книги рекордів Гіннеса. Композиція Shri Ram Charit Manas триває 138 годин 41 хвилину і 20 секунд — це понад п’ять днів безперервного прослуховування.

Піллаї вирішив побити рекорд ще у 2016-му і вже тоді почав шукати літературну основу для майбутньої пісні. На запис і зведення композиції музикант витратив чотири роки, у процесі були затримки через пандемію коронавірусу.

Найдовша в історії пісня заснована на епічній поемі «Рамачарітаманаса» авторства індійського поета XVI століття Тулсідаса. Ця пам’ятка індуїстської літератури є, по суті, переказом санскритського епосу «Рамаяна» і включає понад 15 тисяч віршів.

Піллаї мав на меті не лише побити рекорд, але і привернути увагу до сакрального й освітнього значення його рідного міста Варанасі, яке називають духовною столицею Індії. Музикант виклав композицію на своєму ютуб-каналі: вона розділена на 52 частини, кожна з яких триває декілька годин.

у перекладі — «Море подвигів Рами»

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів