Касирка художнього музею викрала $1 мільйон від продажу квитків

Швейцарський суд визнав винною касирку престижного художнього музею поблизу Базеля, яка за кілька років привласнила понад $1 мільйон. Про це пише The New York Times.

54-річна жінка, ім’я якої не називають, протягом одинадцяти років працювала в Музеї фонду Беєлер у місті Рієн. Вона використала низку хитрощів для заволодіння грошима, які відвідувачі сплачували за квитки. Багаторічну аферу розкрили у 2019-му — тоді жінку звільнили.

У результаті її засудили до трьох з половиною років позбавлення волі та штрафу у $3,6 тисячі. Також колишня співробітниця має повернути музею викрадені кошти. «Швидше за все, ви б так і продовжували красти, якби вас не викрили», — сказала суддя Марсія Стукі під час оголошення вироку.

За даними слідства, жінка нелегально отримувала $170 тисяч на рік. Касирка використовувала низку схем, щоб обійти внутрішній контроль і уникнути підозр. Вона продавала за готівку так звані екстрені квитки, призначені на випадок збою комп’ютерної системи, або реалізовувала один квиток двічі, а різницю клала до кишені. Найнахабніший трюк, який зрештою призвів до викриття, полягав у анулюванні проданих колегами квитків і привласненні цих коштів.

Музей фонду Беєлер був створений у 1982 році, його сучасну будівлю у 90-х спроєктував архітектор Ренцо Піано. Основу колекції складають твори класичного модернізму та сучасного мистецтва, зібрані подружжям Хільді та Ернстом Беєлер. Музей є одним із найвідвідуваніших у Швейцарії, дорослий квиток туди коштує $29. Торік установу відвідали 364 тисячі осіб.


Зображення: Музей фонду Беєлер. Фото: Wikimedia Commons / Taxiarchos228

Нове та Найкраще

8 153

962

790
1 223
Більше матеріалів