Коміка та конспіролога Рассела Бренда звинуватили у сексуальному насильстві. Він вважає це змовою

Популярного британського актора та коміка Расселла Бренда звинуватили у зґвалтуваннях, сексуальних домаганнях та емоційному насильстві щодо принаймні чотирьох жінок у період з 2006 по 2013 рік. Матеріали зі свідченнями опублікувала газета The Sunday Times, яка провела розслідування спільно з телеканалом Channel 4.

Перед виходом матеріалу 48-річний шоумен записав відео, в якому відкинув усі звинувачення та заявив, що його стосунки відбувалися за згодою сторін. Він припустив, що публікація є результатом скоординованої атаки преси на нього.

Расселл Бренд став відомим як теле- і радіоведучий BBC у 2000-х роках. Він також грав у британських ситкомах і вів церемонії вручення музичних премій. За свою кар’єру Бренд був замішаний у низці скандалів. Наприклад, у 2001-му його звільнили з телеканалу MTV за те, що наступного дня після терактів 11 вересня він з’явився на роботі в костюмі Осами бен Ладена.

Останнім часом Бренд став шанувальником теорій змов. На своєму ютуб-каналі з понад 6 мільйонами підписників він розповідав про штучне походження COVID-19 і поширював кремлівські наративи про американські біолабораторії в Україні. Останнє інтерв’ю на його каналі — з колишнім телеведучим Fox News Такером Карлсоном, ще одним прихильником теорій змов.

Поліція вже почала перевірку фактів із публікації. На тлі скандалу було скасовано комедійний тур Бренда Британією під назвою Bipolarisation. Співпрацю з коміком призупинив видавець Bluebird, який мав випустити його книгу про подолання наркозалежності. Крім того, YouTube перервав монетизацію на каналі шоумена.

Нове та Найкраще

6 726

856

722
1 118
Більше матеріалів