Гетеборзький кінофестиваль покаже фільм Бергмана, змінений штучним інтелектом

Гетеборзький кінофестиваль представить відтворену штучним інтелектом версію класичного фільму шведського режисера Інгмара Бергмана «Персона» (1966). Змінений варіант назвали «Інша персона».

В оновленій версії акторку Лів Ульман, яка зіграла одну з головних ролей, штучно замінили на Альму Певсті («Опале листя»). Кіноексперимент покажуть лише раз у присутності обох акторок. Після перегляду відбудеться дискусія про акторську майстерність та технології.

«Ми хочемо додати художній та екзистенціальний вимір до обговорення, залучивши незрівнянний фільм Бергмана. „Інша персона“ стане унікальним кінодосвідом, що спонукатиме до тривожних роздумів», — каже художній керівник фестивалю Йонас Голмберг.

Оригінальна картина Бергмана розповідає про медсестру Альму — вона доглядає за театральною актрисою Елізабет Фоглер, яка несподівано перестала говорити. Дві жінки живуть у будиночку на березі моря. «Персона» є найвідомішим фільмом в історії шведського кіно.

«Інша персона» створена кінофестивалем у співпраці з SF Studios, Gothenburg Film Studios і Фондом Інгмара Бергмана. Показ стане частиною програми «Фокус: інший інтелект». Гетеборзький кінофестиваль відбудеться з 26 січня по 4 лютого 2024 року.

Нове та Найкраще

6 245

683

594
949
Більше матеріалів