У США вручили «Еммі» за найкращі телепроєкти. Серед них — фільм про українських матерів

У Нью-Йорку оголосили лауреатів 44-ї премії «Еммі» за найкращі новинні та документальні телепрограми. Лідером за кількістю премій став телеканал CNN, який переміг у 10 номінаціях. Ще дев’ять статуеток отримав Vice, п’ять — The New York Times, чотири — CBS. Найбільше нагород отримали проєкти, присвячені висвітленню російського вторгнення в Україну.

Документальний фільм «Україна: материнська війна» (NBC News) відзначили у номінації «Видатний новинний спецпроєкт». Знята минулого року стрічка розповідає історії п’яти українських жінок, життя яких кардинально змінила війна.

Премії удостоїлися одразу дві програми про злочини російських військових у Бучі. У номінації «Видатний сценарій: новини» переміг проєкт «Загублені душі Бучі» (CBS), а у номінації «Видатний монтаж: новини» — розслідування The New York Times про російський підрозділ, який убив десятки цивільних бучанців.

У номінації «Видатне змонтоване інтерв’ю» нагороду здобула програма «60 хвилин» (CBS) за інтерв’ю з Володимиром Зеленським.

Журналістка CNN Кларисса Ворд отримала нагороду в номінації «Видатне безперервне висвітлення новин» за репортажі з України. Також преміями відзначили проєкти «Війна Путіна вдома» (PBS) та «Війна Путіна проти України» (Vice), у створенні якого брала участь українська фотографка Юлія Кочетова.

«Еммі» за досягнення в галузі новинних і документальних програм у США вручають з 1980 року. Нагороди присуджує Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS).

Нове та Найкраще

6 232

673

593
947
Більше матеріалів