В Англії спиляли «дерево Робін Гуда», яке було популярною фотолокацією

Поліція графства Нортамберленд на півночі Англії розпочала розслідування після того, як хтось спиляв уночі одне з найвідоміших дерев країни. За підозрою у скоєнні акту вандалізму вже заарештували 16-річного хлопця, пише BBC.

Величезний білий клен, або явір, протягом кількох століть ріс у мальовничій долині, що розсікає Адріанів вал — монументальну пам’ятку римського періоду. Дерево стало відомим після появи у фільмі «Робін Гуд: Принц злодіїв» (1991) з Кевіном Костнером і Морганом Фріменом у головних ролях.

У 2016-му клен було визнано деревом року в Англії за версією благодійної організації зі збереження лісів The Woodland Trust. «Дерево Робін Гуда» було туристичною пам’яткою і однією із найбільш популярних фотолокацій у країні.

Місцевий фотограф Ієн Спрот каже, що був шокований, коли побачив спиляне дерево. «Спочатку мене охопила агресія, а тепер ще й сум, — зазначив він. — Це те ж саме, якби вони зруйнували Тайнcький міст».

пам’ятка архітектури в Ньюкаслі

Адміністрація національного парку Нортамберленд заявила, що дерево було повалено навмисно, і попросила відвідувачів триматися від цього місця подалі, аби не заважати поліцейському розслідуванню.


Фото на кавері: adfoto / Depositphotos

Нове та Найкраще

6 233

677

594
947
Більше матеріалів