Кінофестиваль «Молодість» оголосив фільми міжнародного конкурсу

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» цього року відбудеться з 21 по 29 жовтня. Головною локацією стане кінотеатр «Жовтень», а відкриття та церемонія нагородження переможців пройдуть у кінотеатрі «Краків». Організатори оголосили учасників міжнародного конкурсу повнометражних фільмів.

До головної конкурсної програми відібрали 12 стрічок — це роботи, що брали участь у найпрестижніших кінофестивалях світу та ставали їх лауреатами. Наразі представили перші десять картин (дебютні ігрові фільми):

— «Парадіз», Зено Ґратон (Бельгія, Франція);
— «20 тисяч видів бджіл», Естібаліc Урресола Солахурен (Іспанія);
— «Дальва», Еманюель Ніко (Бельгія, Франція);
— «Я маю електричні мрії», Валентіна Маурель (Коста-Ріка, Бельгія, Франція);
— «Діско-Бой», Джакомо Абруццезе (Франція, Італія, Бельгія, Польща);
— «Степне», Марина Врода (Україна, Німеччина, Польща, Словаччина);
— «Відчуття, коли час щось робити минув», Джоанна Арнов (США);
— «Скарб», Луна Кармун (Велика Британія);
— «Залишайся онлайн», Єва Стрельнікова (Україна);
— «Місто вітру», Лхагвадулам Пурєв-Очір (Франція, Монголія, Португалія, Нідерланди, Німеччина, Катар).

Ще дві повнометражні стрічки, а також студентські й дебютні короткометражні картини міжнародної конкурсної програми оголосять пізніше. Володар головного призу за найкращий фільм цієї програми отримає $5 тисяч та статуетку «Скіфського оленя».

Цьогоріч «Молодість» повертається до повного формату з іншими конкурсними й позаконкурсними програмами. Загалом покажуть понад 150 повнометражних і короткометражних фільмів. У рамках фестивалю відбудеться конкурс дитячого й підліткового кіно Teen Screen та конкурс дебютних повнометражних документальних картин. Запланований національний конкурс українського короткого метра. Крім того, програма «Скандинавська панорама» буде присвячена стрічкам північноєвропейських країн, FORMA — експериментальним фільмам. Також працюватимуть секції Midnight Special і Emerging Artists.

Другий рік поспіль національний конкурс українських повнометражних фільмів буде представлений на Гамбурзькому кінофестивалі, який відбувається з 28 вересня до 7 жовтня.

Нове та Найкраще

6 233

677

594
947
Більше матеріалів