Фекалії тварин покажуть на виставці в Лондоні

У лондонському просторі Fusebox сьогодні розпочинається безкоштовна виставка «Походження фекалій: кавелдики з зоопарку». На ній представлять найбільшу у країні колекцію екскрементів тварин, зібрану Трейсі Лі — місцевою художницею та колишнью доглядачкою зоопарку. Про це пише The Guardian.

Трейсі Лі багато років пропрацювала в Лондонському зоопарку, доглядаючи за приматами, слонами і носорогами. Два роки тому вона змінила посаду, ставши «креативною співробітницею», — тепер розмальовує простір зоопарку, створює листівки й вивіски.

Колекціонувати фекалії тварин жінка почала у 2001-му: тоді їй довелося попрощатися з улюбленою слонихою на прізвисько Гіта, яку перевезли до іншого зоопарку. «Коли її забрали, я пам’ятаю, що почувалася спустошеною. Це було жахливо, — згадує Трейсі. — Я підняла одну з фекалій Гіти і подумала: „Це останнє, що я маю від неї“».

Читайте також: Звірячі злочини: Як зоопарки переживають війну

The Origin of the Faeces: Poo from the Zoo

Протягом наступних двох десятиліть Лі збирала відходи тварин, висушуючи та зберігаючи їх у сараї. Поповнювати добірку їй допомагали колеги з інших зоопарків. Зараз у колекції понад 120 експонатів, усі вони позбавлені запаху і повністю гігієнічні.

На виставці можна побачити екскременти верблюда, горили, галапагоської черепахи, варана та багатьох інших тварин, а також послід птахів і навіть комах. Експозиція триватиме до 28 жовтня.

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів