Мстислав Чернов і Євген Малолєтка отримали французьку премію для військових кореспондентів за фотографії з Маріуполя

Українські журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка отримали премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandy Award. Фотографів нагородили у двох категоріях за репортажі з Маріуполя. Це вже шоста їхня спільна нагорода. Мстислав Чернов переміг у номінації Video Image та посів друге місце в номінації Television. Євген Малолєтка став переможцем у номінації Photo.

7_by Jerome Delay
9_by Jerome Delay
2_by Jerome Delay
Євген Малолєтка_by Jerome Delay

Bayeux Calvados-Normandy Award — щорічна премія для військових кореспондентів. Вона була заснована в Нормандії у 1994-му на честь роковин Нормандської операції — висадки союзних військ у Франції в 1944-му. У більшості номінацій цього року перемогли журналістські матеріали з України, зокрема румунського фотографа Вадима Гирди, французької репортерки Марго Бенн, французької журналістки Морін Мерсьє та інших. Також призи здобули матеріали з Судану, Буркіна-Фасо, Афганістану.

Раніше цього тижня Чернов і Малолєтка отримали американську премію Elijah Parish Lovejoy Award за сміливість у журналістиці. Нагородою з 1952-го щорічно відзначають журналістів і журналісток, які виявили безстрашність у професійній діяльності та зробили значний внесок у свободу слова.

Фотографії Мстислава Чернова з Маріуполя можна побачити в Українському домі у Києві на виставці «Спалах. Українська фотографія сьогодні», яка триватиме до 23 жовтня.


На світлинах: Церемонія нагородження. Фото: Jerome Delay

Нове та Найкраще

6 142

634

570
909
Більше матеріалів