Британський політик пішов у відставку через звинувачення у тому, що він — Бенксі

Представник міської ради Пембрук-Доку Вільям Геннон пішов з посади через те, що його називають стрит-арт- художником Бенксі, повідомляє Artnet. 58-річний чоловік переміг на місцевих виборах на початку травня. Геннон вважає, що безпідставні чутки поширюють його політичні опоненти. «Це настільки абсурдно, що навіть смішно, але в цьому є і щось зловісне. З мене пожартували», — підкреслює чоловік.

Вільям Геннон також є художником і неодноразово розписував лікарні та дитячі майданчики у Пембрук-Доку. Щоб спростувати інформацію, політик ініціював кампанію «Я не Бенксі» й роздавав місцевим жителям значки — загалом він планує випустити 999 екземплярів. «Вони ставлять під сумнів природу ідентичності та цінність „авторства“ у мистецтві, що є важливими питаннями. Значки — це окремі твори мистецтва», — пояснює Геннон.

Політик не тільки склав повноваження, а й відмовився від створення нової громадської скульптури, побоюючись, що вона зазнає вандалізму через чутки. «Щоразу, як я кажу комусь „Я не Бенксі“, вони відповідають: „Це саме те, що сказав би Бенксі“. Чим більше я це заперечую, тим більше людей у це вірить», — зазначає Вільям Геннон. Поліція почала перевірку сторінок у соціальних мережах, де поширювали неправдиву інформацію.

У Пембрук-Доку, населення якого налічує близько 9 тисяч осіб, немає жодної роботи митця, твори якого продають за мільйони доларів. Сам Геннон стверджує, що був би радий, якби Бенксі колись завітав до міста, оскільки це б позитивно вплинуло на туристичну сферу.

Існує декілька версій того, хто ховається за образом анонімного стрит-арт-художника. Більшість схиляється до того, що це засновник Gorillaz Джеймі Г’юлетт або фронтмен гурту Massive Attack Роберт Дель Ная.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів