У Канаді заборонили проводити конверсійну терапію

8 грудня сенат Канади ухвалив закон про заборону конверсійної терапії, повідомляє CNN. Практика заснована на припущенні, що ідентичність та сексуальну орієнтацію людини можна змінити за допомогою медикаментозних і психотерапевтичних методів, — при цьому нормою вважають виключно гетеросексуальність.

Проти проведення науково не обґрунтованої й неетичної терапії виступають багато лікарів і правозахисників, а прихильниками є різні релігійні організації, у тому числі Exodus International, PFOX та International Healing Foundation. Метод різко критикують великі медичні асоціації США, Великої Британії та європейських країн.

Згідно з новим законом, проводити конверсійну терапію в Канаді незаконно щодо людини будь-якого віку, незалежно від того, дала вона свою згоду чи ні. Кримінальним злочином також вважається допомога у реалізації практики та її пропаганда. Крім того, батькам заборонено вивозити дитину до іншої країни з метою пройти курс конверсійної терапії за межами Канади.

«Закон нашого уряду, який забороняє мерзенну та принизливу практику конверсійної терапії, отримав королівське схвалення, тобто тепер це офіційно. Представники спільноти ЛГБТ+, ми завжди захищатимемо вас і ваші права», — наголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Закон набуде чинності через 30 днів після підписання. У 2016 році аналогічний закон уперше ухвалили на Мальті. У 2020-му конверсійну терапію визнали незаконною в Німеччині — якщо пацієнт неповнолітній або був насильно залучений до практики. Також вона заборонена у двадцяти штатах США.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів