Благодійна організація принца Чарльза прийняла пожертву від родини Усами бен Ладена

Благодійний фонд принца Чарльза, спадкоємця британської корони, прийняв пожертву в розмірі $1,2 мільйона від родини Усами бен Ладена, повідомляє The New York Times. Гроші у 2013 році перерахували Бакр та Шафік бен Ладени — брати міжнародного терориста, який заснував організацію «Аль-Каїда» та вважається винуватцем теракту 11 вересня в Нью-Йорку.

Інформацію обнародували після низки скандалів, пов’язаних із діяльністю фонду принца. Зокрема, з’ясувалося, що з 2011 до 2015 року він неодноразово особисто приймав гроші від катарського мільярдера, — готівку розміщували у валізах та пакетах для покупок. За чотири роки принц Чарльз отримав від нього $3,1 мільйона.

Бен Ладени — впливова саудівська сім’я, що має прибутковий будівельний бізнес і тісні зв’язки з королівською родиною країни. Немає доказів того, що Бакр або Шафік бен Ладен спонсорували, підтримували чи брали участь у будь-яких терористичних актах. Родина зреклася Усами бен Ладена в 1994 році, коли Саудівська Аравія позбавила його громадянства через екстремістську діяльність.

У резиденції Кларенс-хаус підтвердили, що брати передавали гроші благодійній організації під керівництвом принца Чарльза, однак зазначили, що він не був посередником угоди та не мав особистих контактів із бізнесменами. За даними The Sunday Times, у 2013-му британський спадкоємець усе ж зустрічався з Бакром бен Ладеном у Лондоні, через два роки після вбивства Усами в Пакистані. Як зазначають журналісти, принц Чарльз погодився прийняти пожертву незважаючи на протести своїх радників. В організації були стурбовані тим, що взаємодія з родиною бен Ладен очевидно викличе публічний осуд через злочини, скоєні терористом.


Фото: Dan Marsh, Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів