Британський уряд закликає Netflix дати пояснення, що події серіалу «Корона» — вигадані

Міністр культури Великої Британії Олівер Доуден хоче, щоб Netflix попереджав глядачів про те, що історичний серіал «Корона» про життя сімейства Віндзорів — лише художня вигадка, а не документальна хроніка, повідомляє The Guardian. Драма Пітера Моргана, яка виходить на екрани з 2016 року, стала одним із найдорожчих телевізійних проєктів в історії, випередивши «Гру престолів». На рахунку шоу три «Золотих глобуси» і десять премій «Еммі», але, незважаючи на визнання критиків і глядачів, королівська сім’я ставиться до нього з неприхованим невдоволенням. Віндзори впевнені, що їх зображують більш жорстокими, холоднокровними і цинічними, ніж вони є.

Четвертий сезон серіалу заснований на історії взаємин принца Чарльза і Діани Спенсер, у тому числі глядач дізнається про початок їхнього роману, інтимний зв’язок Чарльза і Камілли Паркер-Боулз, підготовку до королівського весілля та інтриги при дворі. Ще до виходу нових епізодів принц Вільям поскаржився, що Netflix експлуатує трагічні події в житті його батьків, а принц Гаррі сказав, що не має ані найменшого бажання одного разу побачити в шоу самого себе.

Олівер Доуден упевнений, що кожна серія «Корони» повинна виходити з позначкою «fiction» («художній»), — це допоможе глядачам зрозуміти, що творці серіалу лише частково спираються на реальні події та навмисно їх драматизують. «Це прекрасно зроблений художній продукт, тому, як і у випадку з іншими серіалами, Netflix повинен чітко визначити його жанр. В іншому випадку покоління, яке не застало ці події особисто, може помилково прийняти вигадку за незаперечний факт», — говорить політик.

Доуден планує відправити керівництву стрімінгового сервісу офіційний запит. Позицію міністра розділяє брат принцеси Уельської — Чарльз Спенсер. Однак не всі згодні з пропозицією. «Netflix і так говорить людям, що „Корона“ — вигадка. Серіал представлений як драма. Люди, задіяні в ньому, — актори. Я знаю! Це зносить дах», — написав британський історик, колумніст The Guardian Алекс фон Тунзельманн. Представники Netflix поки ніяк не прокоментували ситуацію.


Фото: IMDb

Нове та Найкраще

6 201

659

583
939
Більше матеріалів