Данський архітектор почав роботу над генпланом з порятунку Землі

Архітектор Бьярке Інгельс із Данії створює генеральний план з порятунку нашої планети. Він представить проєкт у 2021 році. Про це повідомляє Time.

У плані Інгельса буде 10 пунктів. П’ять із них охоплюють сфери, пов’язані з парниковим ефектом (транспорт, енергетика, харчова промисловість, індустріальні питання, переробка відходів), інші стосуються загальних аспектів життя на Землі (біорізноманіття, вода, забруднення навколишнього середовища, здоров’я, архітектура й урбанізм). План представлять у вигляді архітектурного документа з розрахунком бюджетів, схемами проектування та описом стратегій розвитку.

Інгельс уже поділився деякими ідеями проєкту. Наприклад, архітектор пропонує об’єднати всі сонячні панелі світу в єдину систему, щоб світла півкуля Землі могла освітлювати темну. На затоплених територіях данець хоче спорудити «літаючі платформи» для постраждалих, а в невеликих містах вважає за необхідне будувати заводи з переробки пластику.

Бьярке Інгельс відомий своїми незвичайними та сміливими архітектурними ідеями. Торік він спроєктував електростанцію CopenHill у Копенгагені, яка не виробляє шкідливих випарів, що дозволило відкрити на даху будівлі гірськолижну базу. Наразі у роботі архітектурного бюро Bjarke Ingels Group (BIG) знаходиться 21 проєкт у різних країнах, серед яких — Еквадор, Сінгапур, Німеччина та інші.


Фото: David Becker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів