Мешканка Нідерландів створила гендерно-нейтральні карти, де немає дам і королів

23-річна студентка з Нідерландів Інді Меллінк розробила колоду гендерно-нейтральних карт, повідомляє Reuters. Дівчина була не згодна з тим, що за загальноприйнятими правилами король стоїть вище дами, і вбачала в цьому класичний приклад багатовікової нерівності, коли у чоловіка апріорі більше влади, ніж у жінки.

«Якщо у нас є така ієрархія у грі, то це неочевидна нерівність впливає і на повсякденне життя людей. Це ще один спосіб сказати: „Гей, ти менш важлива“. Навіть такі дрібниці відіграють важливу роль», — заявила студентка. Після кількох невдалих спроб у дівчини вийшло розробити «безстатеву» колоду, в якій валети, дами і королі замінені на золоті злитки, срібні монети і бронзові щити. Свою версію карт Інді Меллінк назвала за використаними кольорами — GSB (Gold, Silver, Bronze).

Перші 50 колод розкупили друзі та рідні дівчини, пізніше вона також виставила гендерно-нейтральні карти на продаж в інтернеті. За кілька місяців їх придбали близько 1,5 тисячі осіб у Нідерландах, Франції, Німеччині, Бельгії та США. Також розробкою зацікавилися магазини ігор. Однак для того, щоб почати використовувати нову колоду за професійним ігровим столом, наприклад у казино, треба було б повністю переглянути правила, чого найближчим часом робити не планують.

Нове та Найкраще

6 245

683

594
949
Більше матеріалів