В американському App Store лідирує додаток, що дозволяє відчути себе блогером-мільйонником

Першу сходинку в рейтингу найпопулярніших додатків у американському App Store посіла програма Hype Simulator, яка допомагає відчути себе зіркою Instagram і TikTok, але всього на 15 хвилин, повідомляє Dazed. Сервіс дарує користувачу відчуття соціальної активності та затребуваності — показує фейкові повідомлення шанувальників, виводить на екран інформацію про десятки тисяч нових підписників, коментарів і лайків, у тому числі від знаменитостей.

Ідея Hype Simulator зводиться до того, що додаток дозволяє приміряти на себе роль блогера-мільйонника без зайвих зусиль. Одразу після реєстрації акаунту людина починає отримувати повідомлення про нових фоловерів і питання у приватні повідомлення у стилі «чим би ти зараз займався, якби не був такий знаменитий?». Звичайно, всі повідомлення і цифри штучно згенеровані, але деякі користувачі розповіли, що розіграли так своїх батьків або друзів, змусивши їх повірити в те, що вони за ніч стали відомими.

Дійшовши до позначки у 100 тисяч підписників, людина проходить верифікацію, але насолоджуватися своєю популярністю може лише 15 хвилин. Після цього сеанс у програмі закінчується, і користувачеві пропонують створити новий обліковий запис. Розробники зупинилися на позначці у чверть години не випадково. На головній сторінці програми розміщена знаменита цитата Енді Уорхола: «У майбутньому кожен зможе стати всесвітньо відомим на 15 хвилин». Незважаючи на те що ефект Hype Simulator короткочасний, канадський додаток випередив за популярністю Instagram і TikTok у США. Також його активно обговорюють користувачі твіттера — вони жартують, що таким чином отримують щоденну дозу серотоніну і ставлять на паузу своє нудне життя.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів