Співробітник італійського шпиталю 15 років не з’являвся на роботі, але все одно отримував зарплатню

Чоловік, якого італійська преса називає «королем прогульників», побив національний рекорд, не приходячи на роботу протягом 15 років, повідомляє The Guardian. У поліції зазначають, що шахрай влаштувався до шпиталю калабрійського міста Катандзаро у 2005 році і щомісяця отримував зарплатню не виконуючи своїх обов’язків — загальна сума виплат склала €538 тисяч.

67-річному чоловікові пред’явлено звинувачення у зловживанні службовим становищем, підробці документів і вимаганні. Шість менеджерів лікарні також перебувають під слідством: вони можуть бути причетні до відсутності співробітника на робочому місці.

У ході розслідування під кодовою назвою «Неповний робочий день» поліція перевірила звіти про відвідуваність і заробітну плату, а також опитала колег обвинуваченого. Уточнюють, що у 2005 році він погрожував директорці шпиталю, яка хотіла скласти дисциплінарний протокол за його прогули. Коли жінка вийшла на пенсію, пропуски продовжилися, оскільки наступник директорки та відділ HR ніколи не перевіряли відвідуваність співробітника. У 2016 році уряд Італії посилив закон про недотримання трудових норм після кількох гучних випадків, пов’язаних з прогулами працівників державного сектору.


Фото: Norbert Nagel, Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 203

659

583
940
Більше матеріалів