У Японії машиністу потяга виставили штраф 49 центів — тепер він вимагає майже $20 тисяч компенсації

У червні 2020 року японський машиніст, ім’я якого не уточнюють, переплутав платформи на станції в Окаямі та почав управління потягом на хвилину пізніше за графік. Країна відома своєю пунктуальною залізничною системою — роботодавець чоловіка компанія Japan Railways West вирішила оштрафувати його за запізнення на суму 56 єн (49 центів). Після цього співробітник подав до суду Окаями позов у ​​відповідь з вимогою заплатити йому 2,2 мільйона єн ($19,3 тисячі) компенсації за моральну шкоду, повідомляє Vice.

Чоловік зазначив, що ситуація, яка склалася, негативно позначилася на його репутації та психологічному стані. У Японії машиністів часто штрафують за найдрібніші порушення. У травні 2021 року працівник станції отримав догану за те, що три хвилини провів у туалеті, а у 2017-му залізнична компанія вибачилася у зв’язку з тим, що потяг прибув на станцію на 20 секунд раніше за графік.

Спочатку співробітника Japan Railways West хотіли оштрафувати на 85 єн за двохвилинну затримку, оскільки потяг вирушив зі станції хвилиною пізніше і прибув у депо із запізненням на хвилину. Однак коли чоловік звернувся до Управління з інспекції трудових норм Окаями, штраф зменшили до 43 єн. Також машиністу недоплатили 13 єн за понаднормову роботу.

Співробітник розкритикував політику компанії та сказав, що його не повинні були карати за ненавмисну ​​помилку. Він уточнив, що потяг просто прямував у депо, а отже, затримка ніяк не вплинула на пасажирів і роботу інших потягів.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів