Премія «Кіноколо» оголосила номінантів. Серед фаворитів — «Клондайк» і «Відблиск»

П’ята національна премія кінокритиків «Кіноколо» оголосила претендентів на отримання нагород у 2022 році. Переможців назвуть у день відкриття фестивалю «Київський тиждень критики», 20 жовтня. Про це повідомила кінокомпанія «Артхаус Трафік», що є організатором фестивалю.

Лідерами за кількістю номінацій стали стрічки «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука (6), «Клондайк» Марини Ер Горбач (5), «Бачення метелика» Максима Наконечного (5) та «Відблиск» Валентина Васяновича (4). Ці чотири картини претендують на звання «Найкращий повнометражний ігровий фільм».

У номінації, в якій представлені найкращі короткометражні ігрові стрічки, боротимуться «Джордан’96» (Катерина Лесик), «Згасаюче світло» (Іван Орленко), «Лалібела» (Анна Морозова) і «Ти в порядку?» (Наталка Ворожбит).

За звання найкращого режисера змагатимуться Валентин Васянович («Відблиск»), Марина Ер Горбач («Клондайк»), Максим Наконечний («Бачення метелика»), Дмитро Сухолиткий-Собчук («Памфір») та Ірина Цілик («Я і Фелікс»).

У секції документального кіно номінантами є «Літургія протитанкових перешкод» (Дмитро Сухолиткий-Собчук), «Нескінченність за Флоріаном» (Олексій Радинський), «Терикони» (Тарас Томенко) і «Щоденник нареченої Христа» (Марта Смеречинська).

Київський тиждень критики триватиме з 20 до 26 жовтня 2022 року в кінотеатрі «Жовтень». У межах події відбудуться національні прем’єри українських стрічок «Клондайк», «Цензорка», «Бачення метелика», «Відблиск», «Памфір», «Я і Фелікс».

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» заснована у 2018-му. У попередні роки найкращими фільмами ставали «Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Додому» Нарімана Алієва та «Донбас» Сергія Лозниці.

Нове та Найкраще

6 164

647

575
920
Більше матеріалів