Проєкт Sergey Makhno Architects переміг на міжнародному конкурсі IIDA Global Excellence Awards

Будинок «Шкруб», розроблений студією Сергія Махна, переміг на міжнародному дизайн-конкурсі IIDA 2020 Global Excellence Awards. Будівлю визнали найкращою в категорії «Великі резиденції».

Проєкт будинку в Козині Sergey Makhno Architects поєднує в собі українські та японські традиції. Дах споруди покритий очеретом, а стіни всередині — глиною в техніці, яку використовували ще при будівництві хат-мазанок. В інтер’єр включена велика колекція творів мистецтва: роботи самого Сергія Махна, Назара Білика, Романа Михайлова, Павла Макова, Олексія Золотарьова та Тіберія Сільваші, а також керамічні вироби часів Трипілля. «Це проєкт, з якого почався пошук українського будинку. […] Те, що наш український дизайн, наші традиції раз по раз визнають у всьому світі, дійсно надає мені сил і натхнення», — говорить Сергій Махно.

Mazanka Apartment. Фото: Сергій Кадулін

Проєкти оцінювали на основі дизайнерських рішень, рівня використання матеріалів, естетики, креативності та функціональності. Від України до списку переможців увійшли тільки проєкти студії Sergey Makhno Architects. «Будинок „Шкруб“ — це фантастичне вираження спадщини власника, його особистості та колекцій. Він дійсно викликає у мене бажання познайомитися з родиною, яка там мешкає», — підкреслила членкиня журі Олександра Макгіл. Раніше проєкт також відзначили нагородами International Design Awards та A’ Design Award & Competition.

Ще один проєкт студії Сергія Махна став фіналістом конкурсу — інтер’єр квартири Mazanka Apartment вийшов у фінал номінації «Малі резиденції».

Upd: У матеріалі була допущена помилка: спочатку стверджувалося, що два проєкти студії Sergey Makhno Architects стали переможцями конкурсу в різних номінаціях. Це не так — переміг тільки будинок «Шкруб».


Фото: Sergey Makhno Architects

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів