Подружжя, яке погрожувало зброєю протестувальникам Black Lives Matter, зобов’язали сплатити штраф

Американські адвокати Марк і Патрісія Макклоскі, які в червні 2020 року направляли зброю на протестувальників Black Lives Matter біля свого будинку в Сент-Луїсі і були зняті на камеру, визнали себе винними у вчиненні правопорушення, повідомляє BBC. Кадри з подружжям швидко поширилися в соцмережах і були представлені на Національному з’їзді Республіканської партії США. На знімках чоловік тримає в руках гвинтівку, а його дружина — пістолет. Восени пара використовувала одну з фотографій, щоб надрукувати вітальні листівки, проігнорувавши закон про авторське право.

63-річний Марк Макклоскі визнав себе винним у нападі четвертого ступеня і був оштрафований на $750. Його 61-річну дружину звинуватили в переслідуванні і зобов’язали сплатити $2 000. «Я б зробив це знову. Якщо до мене наближається натовп, я зроблю все, що в моїх силах, щоб піддати учасників загрозі фізичних травм, тому що це утримало протестувальників від руйнування мого будинку і заподіяння шкоди моїй родині», — заявив Марк Макклоскі. Подружжя погодилося виплатити штраф, але при цьому не втратило адвокатської ліцензії та права на володіння вогнепальною зброєю.

Якби пару визнали винною у скоєнні кримінального злочину, Марк і Патрісія Макклоскі могли б отримати тюремний термін до чотирьох років. Однак прокурор Річард Каллахан уточнив, що обрав звинувачення у правопорушенні з низки причин, включаючи «вік і відсутність судимості у подружжя, той факт, що вони спочатку викликали поліцію і в результаті не зробили жодного пострілу».

Прокурор описав протестувальників як расово змішану мирну групу, до якої входили жінки і діти, — немає ніяких доказів того, що прихильники Black Lives Matter були озброєні. Демонстранти проходили повз особняк Макклоскі, вартістю понад $1 мільйон, дорогою до будинку мера Сент-Луїса. Акція протесту відбулася через кілька тижнів після смерті Джорджа Флойда.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів