У США запустили додаток для знайомств, де пару підбирають на основі улюблених мемів

Студентка Стенфордської бізнес-школи Відья Мадхаван розробила додаток для знайомств Schmooze, який дозволяє знайти партнера зі схожим почуттям гумору, повідомляє TechCrunch. На відміну від Tinder та інших аналогічних платформ користувачам пропонують свайпати не фотографії, а меми.

Ідея виникла у жінки, коли вона працювала аналітиком в Індії та збиралася до аспірантури до Каліфорнії. Мадхаван написала десяти колегам у LinkedIn, сподіваючись отримати професійну пораду, але лише один із них відповів. «Протягом двох днів ми обмінялися приблизно 200 електронними листами, і всі вони були засновані на жартах», — каже студентка. Пізніше пара одружилася. Жінка впевнена, що гумор — найкращий спосіб завести нові дружні та романтичні контакти, і хоче, щоб у цьому людям допоміг її стартап.

Поки додаток знаходиться на стадії бета-тестування. Влітку 2020 року Schmooze уперше запропонували випробувати двомстам студентам Стенфорда. Відтоді його завантажили більше 10 тисяч американців. Усі меми відбирає команда розробників — наразі у базі 5 тисяч зображень. Кожного дня до каталогу додають близько 200 мемів, а жарти, які втратили актуальність, — наприклад, присвячені виборам у США — видаляють.

Schmooze орієнтується на смаки покоління Z і використовує технологію машинного навчання. Підбір пари відбувається на основі однакового почуття гумору, коли користувачі схвалюють аналогічний контент. Також додаток враховує професію, інтереси і бажання людей. Після виявлення метчу їм пропонують обмінятися повідомленнями у спеціальному чаті. Перш ніж Schmooze стане доступним на всіх цифрових майданчиках, команді належить вдосконалити процес модерації контенту і переконатися в безпеці платформи.

Нове та Найкраще

6 195

652

581
932
Більше матеріалів