Фото українського музею потрапило до книги про Веса Андерсона

Фото вестибюля Національного художнього музею України (НХМУ) опублікували в книзі Accidentally Wes Anderson. Про це повідомляє DTF Magazine з посиланням на інстаграм-сторінку музею.

Проєкт Accidentally Wes Anderson (AWA) заснували у 2017-м Воллі та Аманда — подружня пара з Нью-Йорка. Проєкт починався зі сторінки в інстаграмі, але з часом перетворився на ціле співтовариство «Шукачі пригод». До нього входять мандрівники, художники, фотографи — їх об’єднує любов до творчості Веса Андерсона й готовність шукати кадри, що за естетикою нагадують його фільми, по всьому світу. Фотографії для AWA може запропонувати будь-хто, заповнивши форму на офіційному сайті проєкту.

У книзі зібрані 200 знімків з усього світу, які за естетикою нагадують локації з картин Веса Андерсона. Передмову до видання написав сам американський режисер. Фото НХМУ з Accidentally Wes Anderson з’явилося в інстаграмі книги ще в березні минулого року. Знімок зробила київська тревел-фотографка Даша Лук’янова. Книгу можна придбати за $23 (близько 653 гривень).

У березні 2019 року Національний художній музей України представив новий дизайн вестибюля. Архітектори розвантажили хол: звідси зникли дерев’яні перегородки, зате з’явилися сучасні меблі глибокого синього кольору. Колір меблів підбирали так, щоб зробити акцент на білих колонах і пилястрах. При розробці дизайну меблів натхненням послужив початковий інтер’єр музею, спроєктований архітектором Павлом Голландським. Мармурова підлога і сходи на другий поверх були відреставровані.

Нове та Найкраще

6 042

593

549
884
Більше матеріалів