Національний конкурс 13-го Одеського кінофестивалю проведуть у Варшаві

Через війну в Україні національна конкурсна програма ОМКФ цього року буде представлена в рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю, який проходитиме з 14 по 23 жовтня. Подати заявку на участь українські режисери можуть до 1 вересня. До конкурсу допускаються повнометражні художні й документальні картини, а також короткометражні ігрові стрічки.

«У Варшаві були презентовані українські фільми, які отримували тут нагороди, на кшталт стрічки „Штангіст“ Дмитра Сухолиткого-Собчука та картини „Із зав’язаними очима“ Тараса Дроня. Минулого року Варшавський МКФ відвідав Олег Сенцов, який представив свій фільм „Носоріг“. Зараз у 2022-му, коли Росія розпочала повномасштабну війну, ми швидко домовилися, що український конкурс ОМКФ буде проведений у Варшаві. Де ж іще?» — підкреслив Стефан Лаудин, директор Варшавського міжнародного кінофестивалю.

У травні стало відомо, що секція ОМКФ Work in Progress відбудеться на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах з 3 по 6 липня. У презентації візьмуть участь вісім проєктів: «Ти — космос» Павла Острікова, «Свято хризантем» Семена Мозгового, «Дім за склом» Тараса Дроня, «Залізна сотня» Юлії Гонтарук, «Коли нам було 15» Анни Бурячкової, «Демони» Наталки Ворожбит, «Ти мене кохаєш?» Тоні Ноябрьової та «БожеВільні» Дениса Тарасова. Найкращий фільм отримає приз від Barrandov Studio у розмірі €10 тисяч.

Нагадаємо, національний конкурс 19-го Docudays UA провели в рамках Краківського кінофестивалю — переможцем секції стала документальна стрічка Єви Джишиашвілі «Плай».

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів