ПРОМО

«Львівські дріжджі» та «Основи» випустили книгу. Вона про хліб та медитацію

«Львівські дріжджі» разом із видавництвом «Основи» випустили книгу Полін Бомон про випікання хліба та майндфулнес — практику концентрації уваги. Бомон спеціалізується на низькоінтенсивній психологічній допомозі, тобто навчає клієнтів навичкам самоконтролю. Це перший переклад роботи британської авторки українською мовою.

У книзі «Хліботерапія. Вдумливе мистецтво випікання хліба» Бомон описує, як випічка — вибір рецепта, замішування та настоювання тіста, — а також поїдання домашнього хліба здатні покращити фізичне і психічне здоров’я. Вона розглядає цей процес як можливість відволіктися від щоденних справ та переключити свою увагу на нове медитативне заняття. А читачам пропонує рецепти дріжджового тіста, детально розповідає про всі етапи випічки і можливість отримати від кожного з них задоволення.

Як саме випікання хліба може покращити творчі здібності та якість життя, Полін Бомон пояснює так: «Відчуття успіху, якого можна досягти витягаючи з духовки запашну хлібину, лишатиметься з вами певний час і поширюватиметься на інші сфери життя. Завдяки експериментам з випіканням хліба нам стає легше братися за будь-які справи. Творча діяльність сприяє відчуттю досягнень і добробуту, до того ж такою може бути не тільки художня робота чи та, що спрямована на розв’язання якихось проблем. Випікання хліба власноруч потрапляє в категорію повсякденної творчості позитивних видів діяльності, якими може скористатися кожен для покращення самопочуття. Є чудовий ланцюжок удачі: що краще людина почувається, то більше шансів, що вона докладе зусиль до роботи й виявлення своїх творчих здібностей; і що більше людина виявляє творчі здібності, то кращий у неї настрій та вище почуття власної гідності. А також вона має ще й красивий і поживний об’єкт на підтвердження цього».

Книгу «Хліботерапія. Вдумливе мистецтво випікання хліба» можна придбати на сайті видавництва «Основи».

Бренд «Львівські дріжджі» і раніше робив проєкти, присвячені піклуванню про ментальне здоров’я. Так виглядає торішній агрегатор спокою зі 100 і 1 варіантом, як позбутися стресу, створений разом із Bird in Flight.

Нове та Найкраще

6 040

591

547
883
Більше матеріалів