Російський солдат пограбував квартиру в Ірпені та залишив власниці своє фото

Окупант пограбував квартиру жительки Ірпеня Валерії та залишив на місці злочину свою світлину, про це власниця помешкання розповіла виданню «Українська правда». Російський солдат зробив знімок на камеру моментального друку — компанія Fujifilm Ukraine встановила, що це Instax Mini. Побачивши чорну фотографію, окупант, напевне, подумав, що камера зламана. На думку Валерії, він не знав, що знімок проявляється з часом.

Жінка знайшла фотографію під килимом 14 травня. За словами власниці квартири, камера була пошкоджена, і вона вирішила не чіпати її на випадок, якщо вона замінована.

Знімок, залишений російським окупантом в Ірпені. Фото: «Українська правда»

Квартира Валерії знаходиться у житловому комплексі «Грін Ярд», де російські солдати жили три тижні. Жінки під час окупації у місті не було. Повернувшись до помешкання, вона помітила, що окупанти викрали понад десять золотих прикрас та інші невеликі цінні речі.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що за допомогою штучного інтелекту особу солдата з фото вдалося встановити. Ним виявився 26-річний Нікіта Третьяков з Ростова-на-Дону. У міністерстві також знайшли акаунт окупанта у соціальній мережі «ВКонтакте». «На сторінці все доволі типово: тачки, армія, напіврозвалені російські будинки та, звісно ж, алкоголь на районі. Одне слово, рускомірна ідилія», — підкреслив Федоров.

Нове та Найкраще

6 037

591

546
880
Більше матеріалів