Творець «Олдбоя» Пак Чхан Ук зняв фільм про бойові мистецтва на айфон

Південнокорейський режисер Пак Чхан Ук, творець фільмів «Олдбой», «Жага» та «Співчуття пані Помсті», об’єднався з компанією Apple і зняв короткометражну картину на iPhone 13 Pro, повідомляє Variety. Стрічка Life Is But a Dream («Життя лише сон») — перший проєкт, створений у рамках маркетингової кампанії бренду Shot on iPhone.

21-хвилинний фільм було знято та змонтовано в Південній Кореї. Сюрреалістична картина поєднує в собі сцени бойових мистецтв, елементи чорної комедії, романтичної мелодрами й пансорі — традиційної техніки музичної розповіді, яка включає співи, мовлення і жестикуляцію.

За сюжетом трунар розкопує занедбану могилу, щоб украсти труну для поховання Білої Куниці — воїна, який загинув, рятуючи село. Людина випадково пробуджує примару давно померлого солдата. Той, своєю чергою, викликає дух Білої Куниці. Примари двох померлих молодих чоловіків вступають у бій.

«Картина, здавалося б, починається як фільм жахів, а потім поступово розкривається як мікс фентезі, бойових мистецтв, романтичної комедії та мюзиклу. Це історія, яку я завжди хотів розповісти. Працюючи над сценарієм, я не думав про конкретну камеру. Дивовижно, що ми можемо зняти таку історію за допомогою айфона», — наголосив Пак Чхан Ук. Команда використовувала кінематографічний режим, макрозйомку, нічний режим, оптичну стабілізацію зображення, запис відео у форматі ProRes, а також задіяла надширококутну камеру та телеоб’єктив.

У 2011 році режисер, на рахунку якого нагороди Канського, Венеційського та Берлінського кінофестивалів, зняв на iPhone 4 стрічку «Нічна рибалка» — короткометражний фільм удостоївся «Золотого ведмедя».

Нове та Найкраще

6 044

594

550
885
Більше матеріалів