Маленька сова приїхала до Нью-Йорка на ялинці. І підкорила його

Маленька сова, яка ховалася на ялинці, вирушила у 270-кілометрову подорож з Онеонта до Нью-Йорка — її випадково виявили співробітники Рокфеллер-центру при установці святкового дерева, повідомляє BBC. Зараз птах проходить реабілітацію у притулку для диких тварин. «Це схоже на історію з фільму», — каже директорка організації Ravensbeard Wildlife Center Еллен Каліш.

Для сича, якого назвали Рокфеллер, дорога була стресовою, але, незважаючи на це, він у відмінній формі. Насамперед птаха нагодували, адже він три дні нічого не їв. «Дивно, що сова фізично не постраждала. Зараз вона поводиться вдумливо і обережно. Це дуже уважний птах з ясними очима», — підкреслює Каліш.

Незважаючи на свої розміри, Рокфеллер є дорослою особиною: представники його виду — північноамериканські мохноногі сичі в середньому виростають від 17 до 21 сантиметра. Птахи ведуть нічний спосіб життя, і їх непросто помітити. Деякі з них взимку мігрують на південь, інші залишаються у звичному середовищі існування.

Як тільки команда притулку переконається, що сова повністю здорова, її випустять на волю. Однак повертатися до Онеонта Рокфеллеру не обов’язково: у США мешкає близько 2 мільйонів мохноногих сичів, які щороку знаходять собі нового партнера. Історія про милу сову, яка підкорила Нью-Йорк, допомогла американцям відволіктися від похмурих новин, хоча сама ялинка, на їхню думку, залишає бажати кращого і цілком відповідає стресовому 2020 року.

Нове та Найкраще

6 192

652

581
932
Більше матеріалів