У Південній Кореї розробили «третє око» — пристрій для тих, хто не може відірватися від смартфона

28-річний дизайнер з Південної Кореї Мін-вук Пенг розробив «третє око» — роботизований пристрій для людей, залежних від свого смартфона, повідомляє Reuters. Девайс кріпиться на чоло і допомагає користувачеві, який не може відірвати погляд від екрана, уникнути зіткнень з іншими людьми та об’єктами — автомобілями, будинками і ліхтарними стовпами.

Механічне око активується, «відкриваючи» штучну прозору повіку, кожного разу, коли людина опускає голову, щоб подивитися на смартфон. Коли користувач наближається до перешкоди на відстань одного-двох метрів, пристрій видає звуковий сигнал, попереджаючи про потенційну небезпеку.

Девайс використовує гіроскопічний датчик для вимірювання кута нахилу шиї людини і ультразвуковий — для розрахунку відстані між роботизованим оком і навколишніми об’єктами. Обидва датчики пов’язані з мікроконтролером і акумулятором. На створення пристрою пішло шість тижнів.

«Це образ майбутнього людства з трьома очима. Оскільки ми не можемо відірвати погляд від смартфонів, у подальшому нам знадобиться додаткове око», — говорить Мін-вук Пенг, випускник Королівського коледжу мистецтв та Імперського коледжу Лондона в галузі інноваційного дизайну. Чоловік протестував пристрій у Сеулі і підкреслив, що створював девайс не з метою запропонувати залежним від гаджетів людям нове рішення, а щоб нагадати про важливість живого спілкування і дотримання необхідних заходів безпеки.

Нове та Найкраще

6 249

683

596
953
Більше матеріалів