Україна представить павільйон на Бієнале архітектури у Венеції. Уперше за дев’ять років

Україна візьме участь у міжнародній виставці Biennale Architettura 2023, яка проходитиме з 20 травня до 26 листопада у Венеції. Це відбудеться вперше з 2014 року. Таке рішення ухвалили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Тема цьогорічної Biennale Architettura — «Лабораторія майбутнього». Назва українського павільйону «Перед майбутнім» є відповіддю на загальну тему, яка виражає неможливість побудови майбутнього без України.

Українську програму представлять одразу на двох локаціях. У Арсенале облаштують павільйон у вигляді приміщення з низькою стелею, яке імітує укриття. Там проходитимуть зустрічі і презентації.

BeforetheFuture_Arsenale
Ілюстрація програми у Арсенале
Before the Fututre_Arsenale Diagram 2
Ескіз павільйону у Арсенале
Before the Future_Arsenale diagram
Ескіз павільйону у Арсенале

У Джардіні відкриють простір, що нагадує оборонні земляні споруди. «Війна повернула нас до тісних зв’язків із землею. Вона нас захищає, укриває, годує та об’єднує, — йдеться в описі проєкту. — Ще з часів Середньовіччя на території України споруджували оборонні земляні споруди — Змієві вали. Минулого року вони допомогли зупинити ворога на Київщині».

Before the Future_Giardini (main)
Ілюстрація програми у Джардіні
Before the Future_Giardini(main2)
Ілюстрація програми у Джардіні
Biennale vali_1804_s2
Ескіз інсталяції у Джардіні

У цих просторах на Biennale Architettura 2023 представники української архітектурної спільноти «розповідатимуть історії зсередини свого парадоксального контексту, розділяючи свій досвід з усім світом». Учасники та учасниці запропонують власні візії у різних форматах. Це буде відкрита програма, сценарій якої розвиватиметься протягом шести місяців.

Комісаркою павільйону буде голова Держагентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, а кураторами — Олексій Петров, Ірина Мірошникова та Борис Філоненко.

Biennale Architettura — міжнародна виставка, яка проходить кожні два роки у Венеції. Її метою є продемонструвати архітектурні рішення сучасних соціальних, гуманістичних і технологічних проблем.


Зображення надані агенцією SAME & Friends

Нове та Найкраще

6 203

659

583
940
Більше матеріалів